Creatief therapeute Theresa Foks-Appelman

In eerste instantie wilden wij in ons profielwerkstuk een vergelijking maken tussen tekeningen van zieke en gezonde kinderen. Helaas was dit niet mogelijk. Wel hebben wij wat informatie gevonden over tekenen als behandelmethode in de psychologie. Wij vonden dit allebei erg interressant en daarom wilden wij nog aandacht besteden aan dit onderwerp.

Theresa Foks-Appelman is een naam die wij vaker zagen terugkomen. Ze is een Nederlandse vrouw die het boek "Kinderen geven tekens" geschreven heeft. Dit boek is later in het Engels vertaald genaamd"Draw me a picture". Dit boek was deels op internet te vinden waar wij ook wat informatie uitgehaald hebben.
Theresa Foks-Appelman is een creatief therapeut die zich gespecialiseerd heeft in kindertekeningen. Tegenwoordig heeft ze een praktijk in Nuenen waar ze cursussen en workshops geeft over de betekenis van kindertekeningen.

Wij hebben een interview gevonden waar ze een paar vragen beantwoord over tekeningen van kinderen. Een aantal ouders hebben vragen opgestuurd die Theresa Foks-Appelman vervolgens beantwoord. Wij willen duidelijk vermelden dat wij dit interview niet zelf afgelegd hebben, maar we vonden het wel heel interressant om het in ons blog te plaatsen.

Wat onthullen kindertekeningen?
Kun je aan de tekening van mijn dochter (4) zien dat ze gepest wordt?
Wat onthult deze tekening van een peuter?
Zoon (4) negeert zijn tweelingbroer in een tekening van het gezin
Mijn dochter (4) tekent prinsesjes, wat betekent dat?
Onze zoon (5) heeft veel aan zijn hoofd. Zie je dat terug in zijn tekeningen?
Wat onthult deze tekening over mijn kleuters?
Laat mijn dochter's tekening zien dat ze haar vader mist?